20 de gen. 2013

SALMÓ AMB CREMA D'ESPINACS

La idea la vaig agafar de http://www.directoalpaladar.com.Va ser veure la foto i saber que el resultat havia de ser boníssim! i així va ser... Recomano que si us agrada tan els espinacs com el salmó, no perdeu l'oportunitat de fer aquest plat: fàcil i molt bo!


INGREDIENTS (2 racions):

    - 1 làmina de pasta de full
    - 150g d'espinacs 
    - 2 lloms de salmó de 100g cadascun.
    - 2 cullerades de farina
    - 2 cullerades de mantega
    - 1 got de llet
    - 1 ou
    - Sal i pebre

Posem els espinacs en aigua a bullir i quan aquesta arrenqui el bull, parem el foc i deixem escórrer els espinacs (aquest pas millor fer-lo el dia anterior perquè sinó els espinacs tenen massa aigua). 
En una paella amb el foc baix, hi desfem la mantega i hi afegim els espinacs tallats a trossos ben petits. Ho saltegem i hi afegim les dues cullerades de farina sense deixar de remenar fins que es torri una mica. Tot seguit hi afegim a poc a poc la llet mentre anem remenant, fins que se'ns formi una crema d'espinacs més aviat espessa. Ho salpebrem i ho reservem.
Estenem la massa de full i en fem dos rectangles en els quals sigui possible fer dos paquetets de salmó (normalment sobre una mica de massa). En el centre del rectangle, hi col·loquem el llom de salmó i a sobre el cobrim amb una capa de crema d'espinacs. Tanquem el paquet i ho segellem bé perquè no s'obri durant la cocció. Pintem la part superior del paquet amb ou i ja els podrem posar al forn durant 15-20 minuts a 200ºC, prèviament escalfat. 


Jo en vaig fer dos, un me'l vai menjar al moment però l'altre me'l vaig menjar l'endemà i us haig de dir que reposat i una mica tebi potser encara estava més bo!

1 comentari: