3 de gen. 2013

RODÓ DE POLLASTRE AMB CARAMBOLES

Primer de tot desitjar-vos un molt Bon Any Nou 2013!!! Sí, ja tornem a començar un nou any amb il·lusions, somnis, desitjos i una llista molt llaaaaarga de bones intencions... Una d'aquestes intencions és cuinar i cuinar moltes receptes noves!!!

Us haig de dir que he començat l'any amb moltes ganes de cuina en gran part per culpa vostra (però de bon rotllo, eh?) perquè em vaig trobar (amb molta il·lusió) que el dia 1/01/2013 havia arribat a les 5000 visites!!! Potser ho trobareu una tonteria però per mi, que sóc una blocaire principiant, anima moltíssim!

Així que per començar l'any i per celebrar el nombre de visitants que passeu per aquí, ahir vaig decidir preparar aquesta recepta que la tenia pendent per preparar algun dia especial i ahir vaig trobar l'excusa perfecta! A més, que s'accepta també com a recepta adequada per aquestes festes...


INGREDIENTS:

    - 5 ó 6 filets de pollastre
    - 1 grapat de carn picada (també pot ser del mateix pollastre)
    - 1 ceba
    - 1 carambola
    - 1 grapat de panses
    - 1 ou
    - 1 gra d'all
    - 1 tassa de te
    - 1 got de vi blanc
    - Oli d'oliva, sal i pebre
    - Escuradents i fil de cuina
    - Acompanyament: 1 ceba i 1 safata de xampinyons

Sobre el marbre o una taula de fusta estenem els filets de pollastre, prèviament salpebrats, i els unim amb l'ajuda d'uns escuradents. Les panses les posarem en remull dins la tassa de te calent. Rentem la carambola i en tallem les puntes.
En una paella amb l'oli calent, ofegarem la ceba tallada ben petita i després hi afegirem el gra d'all ben picat. En un bol hi batem l'ou i hi barregem la carn picada, les panses escorregudes i també la ceba i l'all sofregit. Ho salpebrem i escampem aquest preparat sobre els filets de pollastre. En el centre hi col·loquem la carambola i amb compte enrotllem la carn i lliguem tot el paquet amb fil de cuina. 
Marquem (daurar) la carn en una paella amb una mica d'oli i després ho col·loquem a una safata de forn. Ho banyem amb el vi blanc i hi afegim una mica de l'aigua del te. Ho deixem coure al forn, prèviament escalfat a 200ºC, durant 45 minuts aproximadament. 
Per acompanyar, he tallat una ceba a talls petits i l'he deixat coure en una paella. Quan aquesta estava ben rossa hi he afegit els xampinyons i ho deixat coure tot. 
Ja estarà llest per presentar! 
És un plat que es pot servir tant fred (com a entrant amb una mica d'amanida) com calent de segon.



Extret de les classes del Mercat de Salt amb la Mª Lluïsa Torrent i la Carme Vilaró. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada