29 d’oct. 2015

MAGDALENES INTEGRALS AMB POMA I NOUS

Amb aquestes magdalenes he trobat solució al problema que em trobava cada matí al no saber què menjar amb un bon cafè... m'aixeco bastant aviat al matí i gaire temps de menjar no tinc perquè sempre vaig amb presses, però el cafè amb llet és sagrat i ara amb aquestes magdalenes integrals començo el dia millor ;) almenys amb la consciència més tranquil·la que si em mengés galetes o magdalenes "normals"!

La recepta original és la més que coneguda d'en Xavier Barriga només que canviant el sucre blanc i la farina blanca per integral i afegint alguna coseta... de veritat que us les recomano perquè són boníssimes!



INGREDIENTS:

    - 150g de sucre integral
    - 210g de farina integral
    - 60ml de llet
    - 2 ous grossos (o 3 de mitjans)
    - 190ml d'oli de girasol
    - 1/2 sobre de llevat
    - un pessic de sal
    - Un grapat de nous trossejades
    - 1 poma
    - una mica de canyella, si us hi agrada.

Batem els ous i el sucre (a més jo vaig afegir un sobre de sucre avainillat) en un bol fins que estiguin espumosos. 

A part, barregem la llet amb l'oli i l'anem afegint a la barreja anterior poc a poc, sense deixar de remenar. 

A part, barregem la farina amb el llevat i la sal. També l'anem afegint al bol inicial a poc a poc i sense deixar de remenar. 

Finalment afegim la canyella, les nous trossejades i la poma tallada a daus ben menuts o ratllada. Ho barregem bé. 

Tapem la massa amb un drap i la deixem a la nevera, com a mínim una hora.

Escalfem el forn a 180ºC. Mentrestant anem preparant els motlles de magdalenes, posant les càpsules de paper per magdalenes dins d'altres motlles, de magdalenes o de flameres. 

Omplim les magdalenes fins a tres quartes parts i les enfornem durant 15-20 minuts (podeu posar sucre per sobre per decorar). Comprovem amb un escuradents que estiguin cuites. 

I ja teniu un esmorzar boníssim!!



8 comentaris:

  1. Aquestes si que et puc dir que estan bones, perquè també les he provades! i a més com que són mes sanotes no hi ha remordiments, oi?? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si si que són bones!! I cada vegada que se m'acaben les repeteixo!! amb l'excusa que són més sanes... ;)

      Elimina
  2. No hi ha res millor que fer el cafè del matí amb alguna coseta dolça i si, a més, és saludable, molt millor ! M'apunto la recepta! Les magdalenes són tan ràpides de fer i surten sempre tan bones...!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, realment són fàcils i ràpides de fer i el resultat boníssim! i a més a més si vas amb recepta d'en Xavier Barriga no hi ha res més a dir ;) jo ja les he fet unes quantes vegades!

      Elimina
  3. No hi ha res millor que fer el cafè del matí amb alguna coseta dolça i si, a més, és saludable, molt millor ! M'apunto la recepta! Les magdalenes són tan ràpides de fer i surten sempre tan bones...!! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Seguiré el teu consell! No he fet mai magdalenes integrals! Han de ser molt bones!
    Petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho i ja veuràs que no tindràs cap decepció, són bones bones! a més que hi pots afegir cosetes per anar variant els gustos ;)

      Elimina
  5. Les magdalenes boníssimes em la poma i les nous els dona molt bon gust i mes saludables,per berenar res millor que unes magdalenes em fruita i fruits secs!! gràcies.

    ResponElimina