27 de jul. 2015

MOUSSE DE LLIMONA

Doncs ahir va ser el meu sant! I per celebrar-ho, qualsevol excusa serveix per fer dolços ;), doncs vaig preparar un parell de postres ben refrescants: un pastís de pinya amb molt de gust de pinya (d'aquí uns dies ja penjaré la recepta) i una mousse de llimona ben lleugera i fresqueta que us explico a continuació.

Aquesta mousse la vaig descobrir ja fa temps en el blog de Dit i Fet, i no és pas la primera vegada que l'he preparat. La preparació és senzilla i el resultat sol agradar a tothom perquè té un gust molt suau de llimona i és d'aquelles postres que passen molt bé després d'un dinar una mica generós. I sobretot a l'estiu!! Us el recomano!!  




INGREDIENTS:

    - 1 sobre de gelatina de llimona "Royal"
    - 1 got d'aigua
    - 1 llimona (el seu suc i la ratlladura)
    - 1 pot llet evaporada "Ideal", important que estigui ben freda.
    - 6 cullerades de sucre 
    - Caramel líquid
    - Melindros 
   
    
Barregem l'aigua amb la ratlladura i el suc de llimona dins un cassó i ho posem a escalfar sense que arribi a bullir. Afegir la gelatina i remenar fins que es dissolgui. Ho reservem.

Aboquem la llet evaporada en un bol i ho batem, per això és important que estigui ben freda perquè així aconseguirem la textura de la mousse. Hi afegim el sucre i ho barregem amb delicadesa. 

Després ja podrem barrejar l'aigua amb la llet evaporada i barrejar també a poc a poc perquè es vagi integrant tot. 

Per preparar la mousse utilitzarem un motlle allargat, del tipus plum-cake. Pintarem tot el fons amb una capa de caramel líquid (jo el compro fet perquè és una de les coses que em fa més mandra), i hi abocarem la barreja anterior. Finalment només ens quedarà cobrir la base amb els melindros, retallant-los si és necessari perquè quedin ben adaptats a la base de la mousse. 

I només faltarà deixar-lo reposar a la nevera durant unes quantes hores, molt millor d'un dia per l'altre. Per treure'l, repasseu els costats amb un ganivet i amb un gir ràpid el poseu a sobre una plata. Vigileu amb el caramel perquè baixa tot, jo n'hi poso bastant perquè m'agrada però això va a gustos...
 

També us haig de dir que aquesta vegada, amb aquestes quantitats, me'n van sortir 2!! No m'havia passat mai i no sé si és que el pot de llet evaporada era més gran del normal o és que estava massa freda perquè al batre-ho em va pujar moltíssim el volum!! Però normalment en surt un.

2 comentaris:

  1. Una mousse fresqueta i lleugera ideal per a unes postres d'estiu! i com tu dius, la llimona acostuma a agradar a la majoria, a mi moltíssim! un petó!

    ResponElimina
  2. Mmmmmm....de llimona!!! Molt refrescant!!! Molt estiuenca!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina