17 de febr. 2015

PEBROTS FARCITS A LA PROVENÇAL

Aquí va una altra recepta del blog de la Pilar! La veritat és que les faria totes perquè són extraordinàries!! Ja vaig fer una entrada anterior a on explicava el concurs que feia per celebrar el seu primer aniversari, ho podeu llegir aquí, per tant, no podia deixar passar l'oportunitat de tornar-hi a participar ;) a veure si hi ha sort!!

Així que... amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc Les receptes que m'agraden, patrocinat per Castey.

La recepta que he fet és una mica diferent de l'orginal perquè a mesura que l'anava fent doncs anava improvisant... i també segons el que tenia al rebost (punt important :), però el resultat va agradar moltíssim!!! Mentre l'anava preparant, ja anava fent tastets del farcit i casi me'l podria haver menjat sense farcir els pebrots perquè estava deliciós!!


INGREDIENTS (per farcir 2 pebrots):

    - 2 pebrots petits (vermells, grocs o verds).
    - 1 ceba de Figueres
    - 2 carbassons 
    - Xampinyons laminats
    - Formatge de cabra (vaig utilitzar un paquet de President)
    - Formatge blau (al gust)
    - Olives negres d'Aragó sense os
    - Herbes provençals
    - Formatge Emmental
    - Oli d'oliva, sal i pebre

Primer de tot posem la ceba, tallada ben petita, a sofregir amb l'oli ben calent. Quan comenci a agafar color, hi afegim els carbassons i els xampinyons tallats a daus petits i ho deixem fer fins que quedi ben rossejat. 

Mentrestant anirem traient l'os de les olives i les tallarem a trossos petits. Ho reservem. 

Aquesta barreja (carbassó i xampinyons) la traslladem en un bol i ho barrejarem amb el formatge de cabra i el formatge blau (jo en vaig posar poquet, si no us hi agrada no li poseu). Es remena bé fins a formar quasi una crema homogènia perquè al tenir la part de carbassó i xampinyons calenta, doncs el formatge es desfà i permet barrejar-ho bé.Tot seguit s'hi afegeixen les olives trossejades, les herbes provençals (al gust, però ja hi podeu posar un parell de cullerades) i ho salpebrem. Tornem a remenar bé. 

Partim els pebrots per la meitat i els netegem de la grana i les parts blanques. Els col·loquem en una safata de forn, els hi posem un raig d'oli i els farcim amb la barreja anterior. Hi tornem a posar una mica d'herbes provençals, una mica de formatge ratllat i ho enfornem a 180º durant uns 20-25 minuts, amb el forn prèviament escalfat. 


    
Col·loquem una mica d'amanida per acompanyar i a sobre els pebrots i ja tindrem llest un àpat ben complert!! Bon profit!!!

10 comentaris:

  1. Fantàstics aquests pebrots!! I m'encanten les improvisacions!! :) A vegades només ens cal una idea i una mica d'imaginació per acabar tenint una recepta ben diferent però igual de bona!
    Felicitats i molta sort amb el concurs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! si, a veure si hi ha sort!! :) i realment és així, amb les improvisacions de cada cuina surten plats únics i les delícies de qui s'ho mengen!!

      Elimina
  2. Doncs aquesta improvisació t'ha quedat divina! quina bona cara que fan aquests pebrots, i amb el farcit han d'estar boníssims! Moltes gracies per participar en el concurs, doblement! jejejeje I et disitjo que tinguis molta i molta sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar!! Aquest concurs serà difícil!! Hi ha plats espectaculars! Ptons!!

      Elimina
  3. Aquests pebrots fa temps que els tinc ganes de provar de fer, pinten boníssims i t'han quedat genial Anna!! :P

    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't¡t a preparar-los perquè estan boníssim!! ;) ja em diràs què tal si ho proves!! Ptons!! i bon cap de setmana!!

      Elimina
  4. M'encanten els pebrots farcits, i aquests es veuen deliciosos!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva, jo no els havia farcit mai i em van agradar moltíssim!! Ptons!

      Elimina
  5. Un somni pels formatgers! Quina delícia de combinació formatge i xampinyons! Tú posa'ls a taula que jo porto el vi! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje jo poso el formatge gairebé a tot arreu!! ;) m'encanta!! i realment amb els xampinyons i els carbassons queda deliciós!! Ptons i bon cap de setmana!!

      Elimina