20 de febr. 2015

CARXOFES FARCIDES

Una mica tard però encara a temps de penjar la meva aportació a del blog al plat del febrer, convocatòria de la Mercè que aquest mes ens ha proposat remenar en el blog de Pa amb tomaquet, un blog amb un munt de receptes amb molt bona pinta i molt ben explicades!! A l'hora de decidir la recepta ha estat difícil però al final em vaig decantar per aquesta que provenia de la Mireia Carbó, i és que sóc molt fan de les receptes de la Mireia ;).


INGREDIENTS:
    - 6 carxofes
    - 1 botifarra sense pell (picant)
    - Pernil salat
    - Formatge Emmental
    - 1 porro
    - Pa ratllat
    - Galetes Digestive (a la recepta original utilitzava carquinyolis però no en tenia...)
    - Mitja llimona

Primer de tot preparem una cassola amb un raig d'oli, l'omplim d'aigua uns 4-5 dits i hi afegim un raig de llimona. 

Després anem netejant les carxofes de les fulles de fora i les buidem una mica del centre. Farcim les carxofes de carn de botifarra i les anem col·locant a dins de la cassola. Un cop les tenim totes farcides a dins, les salpebrem. 

Tallem a rodanxes el porro i el repartim dins l'aigua, juntament amb una cullerada de pa ratllat. 

Ho deixem coure uns 20 minuts, fins que les carxofes quedin tendres. 

Després les col·loquem en una safata de forn, a sobre hi posem uns quants encenalls de pernil i després una mica de formatge ratllat. Ho posem a gratinar al forn. 

A l'aigua de la cocció hi afegim un parell o tres de galetes i ho triturem, que ens quedi una salseta.

Per servir, repartim un parell de cullerades de la salsa en els plats i hi col·loquem un parell de carxofes farcides. I... bon profit!!! ;)

7 comentaris:

  1. T'han quedat maquíssimes!! oi que són ben bones? gràcies per participar!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones i molt fàcils!! és el que té la Mireia Carbó!! ;)

      Elimina
  2. T'han quedat maquíssimes!! oi que són ben bones? gràcies per participar!
    Petonets

    ResponElimina
  3. plat de temporada encertadíssim!, merci per participar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben de temporada i boníssim! Esperant la propera proposta per participar ;)

      Elimina
  4. Una recepta molt ben triada!! aquestes carxofes han de saber estupendes. Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, doncs són molt fàcils i el resultat boníssim! M'encanten aquests plats :) ptons!!

      Elimina