2 d’oct. 2014

TABULÉ

Potser vaig a deshora amb aquest plat perquè és més estiuenc que no pas per aquestes èpoques que ja comença a fer fresqueta, però tinc l'inconvenient que dino a la feina i això significa dinar de tupper. En resum, que miro de buscar alternatives per anar variant el meu menú diari perquè sinó sempre acabo menjant el mateix i aquí la raó del tabulé. 

Buscant com fer-lo, l'he trobat a molts de blogs i cadascú l'ha adaptat als seus gustos, però els ingredients principals es repeteixen a tot arreu. 



INGREDIENTS (1 ració generosa):

    - 100g de cuscús
    - 100ml d'aigua
    - 1 tomata
    - 1 pebrot vermell (meitat)
    - 1 pebrot verd (meitat)
    - 1 cogombre
    - Mantega
    - Suc de mitja llimona
    - Fulles fresques de menta
    - li d'oliva, sal i pebre

Tallem els pebrots, la tomata i el cogombre a daus ben petits i ho reservem.

Per fer el cuscús, es posa la mateixa quantitat d'aigua que de cuscús. En el meu cas, una sola ració (generosa), vaig posar a bullir 100ml d'aigua en un cassó amb unes gotes d'oli. Quan arrenca el bull, s'aparta el cassó del foc i s'hi afegeix els 100g de cuscús,es remena perquè s'hidrati, i es deixa reposar durant 3 minuts. Tot seguit hi afegim una cullerada petita de mantega, ho tornem a col·locar sobre el foc i ho remenem un parell de minuts més i ja tindrem el cuscús preparat.

El toc distintiu del tabulé és la seva vinagreta, on l'ingredient principal és la menta. Així que farem una vinagreta amb l'oli d'oliva, la sal, el pebre, el suc de la llimona i les fulles de menta trossejades.

Finalment només queda barrejar les verdures trossejades amb el cuscús i amanir-ho amb la vinagreta i ja tindrem el tabulé llest per emportar!


2 comentaris:

  1. Mmmm que bo!! jo també en faig i la veritat que una mica a ull, i també acostumo a fer-lo pel tàper ;). Per aquí Lleida encara està fent força calor, així que algun dia d'aquest me'l torno a preparar segur! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un bon recurs per portar el dinar allà on faci falta! ;)

      Elimina