La setmana passada la Mariona em va donar salsafins del seu hort ecològic, del qual ja n'he parlat altres vegades i que si us interessa podeu donar un cop d'ull a la seva nova pàgina web: PRATDESABA: menja sa, natural i de proximitat
M'encanten els salsafins i quan vaig veure el manat que em va portar... ja se'm feia saliva només de pensar en el guisat a preparar!!
INGREDIENTS:
- Manat de salsafins (Pratdesaba: salsafí blanc)
- Pollastre
- Sofregit: 2 tomates en conserva, 1 ceba, 2 pastangues (segons quantitat a fer)
- Aigua
- Sal i pebre
- Picada amb galetes i ametlles torrades
Primer de tot prepararem els salsafins que és el que portarà més feina. Els rentem i els pelem amb l'ajuda d'un pelador (facilitarà una mica més la feina) i els tornem a rentar bé. Els posem en aigua bullint i els deixem coure durant 15-20 min, els retirem i els deixem refredar. Quan ja s'hagin refredat, els enfarinem i els fregim fins a enrossir-los i els reservem sobre paper de cuina.
A part, salpebrem el pollastre (en el meu cas tot cuixes) i els enrossim en una cassola amb l'oli ben calent, i el reservem a part. En el mateix oli hi farem el sofregit: primer la ceba tallada a juliana, quan la tinguem al punt hi afegim la pastanaga tallada a talls ben petits i finalment hi afegim la tomata. Ho deixem fer tot junt uns 10 minuts i hi tornem a col·locar el pollastre. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc mig durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant. Després apartem el pollastre en un plat i triturem la salsa i tot seguit hi tornem a afegir la carn.
A continuació hi col·loquem els salsafins i repartim la picada per sobre. Ho deixem fer uns 15 minuts més i ja estarà llest.
Recomano fer-ho d'un dia per l'altre... és boníssim! i no us deixeu el pa!!!
Caram quina sort poder gaudir de salsifins! Llàstima que a vegades costin tant de trobar...
ResponEliminaTens raó que aquests guisats l'endemà encara estan més bons. Una bona llesca de pa i a disfrutar!
Doncs si que costen de trobar!!! per això encara estan més bons quan els tens llestos i a punt per menjar ;)
ResponElimina