22 de des. 2013

POLLASTRE AMB GAMBES

Amb aquesta recepta acomiado el bloc durant aquest dies... Desitjar-vos a tots Molt Bones Festes i Molt Bon Any Nou!!!! A disfrutar aquests dies al voltant d'una bona taula i amb bona companyia!! :))

 INGREDIENTS:

    - 6-8 cuixes de pollastre
    - 0,5kg de gambes vermelles mitjanes
    - 1 ceba
    - 1 porro
    - 1 pot de tomata en conserva
    - Mig got de vi ranci
    - 1 parell de cullerades de farina
    - Un parell de fulles de llorer
    - Aigua
    - Sal i pebre, sucre
    - Picada: 10 ametlles, 2 dents d'all i julivert picat

En una cassola amb l'oli calent, hi coem les gambes i les reservem. Amb això fem que l'oli agafi el gust de les gambes, molt important! Després, salpebrem la carn i l'enrossim en el mateix oli. No deixar coure, només que quedin rossos els talls i també ho reservem.

Tallem la ceba a juliana i el porro a talls petits i ho posem a coure en el mateix oli, amb el foc mig. Quan comenci a agafar color, a enrossir-se, hi afegim la tomata i una mica de sucre i deixem que es vagi fent el sofregit. 

Amb el sofregit a punt, hi afegim el parell de cullerades de farina i el vi ranci i ho barregem durant un parell de minuts. Després ja podem tornar a col·locar la carn a la cassola i hi afegim aigua fins a cobrir 3/4 de la carn. També hi posarem les fulles de llorer i llavors ja ho podem deixar coure durant 30-45 minuts, tot remenant de tant en tant. Passat aquest temps, traurem les cuixes de la cassola i triturarem la salsa perquè quedi tot lligat (i per sucar-hi pa tot després!!).

Quan quedin uns 10 minuts perquè ja estigui, després d'haver triturat la salsa, hi afegirem la picada que haurem fet amb l'ametlla, l'all i el julivert i així ho deixem acabar de coure. 

Si és per menjar en el mateix moment, en aquest punt s'afegirien les gambes i es deixaria fer 5 minuts més. Però com tot rostit, és molt millor preparar-lo el dia abans perquè guanya en gust. En aquest cas, guardarem les gambes a part a la nevera i l'endemà, quan s'escalfi la carn, les afegirem i ho deixarem escalfar tot plegat a foc baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada