15 de des. 2013

GALETES DE MANTEGA - NADAL

Després d'anar a un taller per aprendre a fer i decorar galetes en el Casa Viva, i després de fer una prova per saber si em sortien bé, i després de fer més de 300 galetes per decorar amb nens per recaptar diners per la Marató de TV3, doncs aquí us deixo la recepta!

El resultat són unes galetes delicioses, amb un gust que recorda a les típiques galetes daneses, de la caixa blava. I decorades amb glassa encara són més bones!!! :)

Aquesta foto és de les primeres galetes que vaig fer. Ara per aquests dies de Nadal en vull tornar a fer i ja penjaré més fotos.


INGREDIENTS (són unes 50 unitats):

    - 250g de mantega a temperatura ambient (si cal la posem uns segons al microones)
    - 250g de sucre glaç
    - 1 ou sencer + 1 rovell
    - 650g de farina convencional
    - 1 cullerada sopera de llet
    - 2 cullerades soperes d'essència de vainilla (líquid)

Explicaré dues maneres de fer, una fent la massa amb les mans, i l'altre amb la batedora (jo sempre ho he fet amb la batedora). 

Si es fa amb les mans, col·locarem la farina i el sucre sobre el marbre, farem una mena de volcà i en el mig hi posarem la mantega, els ous, la llet i la vainilla i ho anirem barrejant i amassant fins a formar una sola massa ben compacta.

Si es fa amb la batedora, col·locarem la mantega i el sucre en el bol i ho barrejarem primer a velocitat més lenta i després anirem accelerant. Quan tinguem una barreja ben homogènia, afegirem els ous i tornarem a barrejar. Després afegirem la meitat de la farina, la llet i la vainilla i ho tornarem a barrejar. Deixarem barrejar-ho una estona però sense forçar la màquina (depèn de quina tingueu).
Llavors abocarem la massa treballada sobre el marbre i afegirem la resta de la farina i ho treballarem amb les mans, anar amassant fins a a formar una sola massa ben compacta. 

Aquesta massa la dividirem en dos (per treballar-la millor) i la col·locarem sobre un paper de forn i l'estirarem amb un corró, ben estirada i deixant un gruix de 5cm. Un cop la tinguem ben estirada, la col·loquem en una safata i la deixem reposar a la nevera durant com a mínim uns 10-15 minuts. És molt important que la deixeu refredar a la nevera perquè és imprescindible pel següent pas: fer les formes de les galetes!

Amb la massa freda, només queda utilitzar els motlles amb les formes que més us agradin. Un cop tingueu les galetes preparades, les col·loqueu sobre la safata de forn (amb paper) i les deixeu coure, amb el forn prèviament escalfat a 180º, durant 10-15 minuts aproximadament. Sabreu que estan fetes quan els costats de les galetes comencin a agafar un lleuger color torrat, després ja les podeu retirar. No ho deixeu coure massa perquè sinó queden massa resseques. Segons el forn, a vegades no fa falta ni els 10 minuts. 

Després es deixen refredar sobre una reixeta i ja es podran decorar. En aquest cas jo he utilitzat la glassa de la casa Wellington, ideal per decoració de principiants, com en el meu cas :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada