31 de març 2013

MONA DE PASQUA

Després d'haver-me estrenat l'any passat amb les Mones de Pasqua, aquest any no podia ser menys. Així que he recuperat la recepta de l'any passat i l'he adaptat a les exigències de la fillola (el padrí és en Cesc però a mi no me fa res participar-hi una miqueta ;))). La base del pa de pessic és la mateixa de la primera Mona (aquí podeu trobar l'entrada), però amb algunes modificacions i sobretot fent servir molta xocolata blanca (requisit principal) i moltes plomes!!!


INGREDIENTS:

Pa de pessic: 3 rovells d'ous, 3 clares d'ou, 1 ou sencer, 1 sobre Royal, 130g de sucre, la ratlladura d'una llimona, 80g de farina tamisada, 20g de farina de Maizena i 30g de farina d'ametlla. 
Farcit: 100g de xocolata negra (marca Valor), 150ml de llet.
Cobertura de xocolata blanca: 300g de xocolata blanca (Nestlé postres), 1 got de llet i 1 cullerada de mantega.
Decoració: plomes, ous de xocolata i/o decorats, virutes de xocolata i altres.

Procediment:

Pa de pessic: en un bol es baten els rovells amb l'ou sencer i la meitat del sucre fins a doblar aproximadament el seu volum. Hi afegim la ratlladura de la llimona, i després hi anem incorporant les tres farines a poc a poc i sense deixar de remenar. També hi afegirem el Royal. A part, es baten les clares a punt de neu i hi anirem incorporant el sucre restant. Finalment, es barregen les clares a la mescla amb compte i s'acaba de barrejar bé. 
Es diposita el pa de pessic dins un motlle i es cou al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts. Es deixa reposar.
Farcit: en un cassó posem a escalfar la llet, i quan estigui calenta hi anem tirant els daus de xocolata i anem remenant perquè es desfacin. Remenem una estona perquè s'acabi d'espesseir la xocolata i ho deixem reposar.
Es talla el pa de pessic per la meitat (després d'haver-lo deixat reposar) i untem generosament una de les bandes amb la xocolata desfeta. Tornem a col·locar la part de massa a sobre.
Cobertura de xocolata blanca: Desfem la xocolata blanca al bany maria, amb molt de compte perquè la xocolata blanca és difícil de treballar i s'endureix de seguida. Quan veiem que es va desfent hi afegim la mantega i la llet i ho anem remenant sense parar fins a obtenir una crema.
Col·locarem el pa de pessic sobre un plat o una reixeta i lentament s'hi va tirant la xocolata. Amb una espàtula o ganivet l'aneu escampant i repartint de tal manera que tot el pastís quedi cobert, tant per dalt com pels costats. Tot seguit és el moment de posar la decoració que hi ha d'anar, perquè així queda ben enganxada a la cobertura de xocolata: les virutes de xocolata, boletes de colors, els ous de Pasqua, etc. 
Finalment es deixa refredar a la nevera. 



Com sempre, també recomano preparar-ho el dia anterior, tant per millorar el gust com per evitar espants d'última hora (ho dic per experiència!).

1 comentari:

  1. Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
    http://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/

    ResponElimina