8 d’oct. 2015

COCA DE IOGURT AMB POMA (THERMOMIX)

Doncs si, fa unes quantes setmanes que la thermomix ha entrat a casa per quedar-s'hi i encara ens estem coneixent!. Quan estàs acostumat a remenar cassoles i estris de cuina i fer-ho tot al teu gust, costa una mica acostumar-se a treballar amb un robot però poc a poc hi vaig trobant el punt. 

Avui penjo aquesta recepta que no és res més que una coca de iogurt, però realment trobo que l'acabat és deliciós i molt esponjosa!!! I també perquè vaig provar de fer el canvi del sucre blanc a sucre morè i trobo que continua sent deliciosa igualment! amb l'afegit que és un "xic" més sana. 

La recepta per fer-la de la manera tradicional la trobareu aquí, els ingredients són els mateixos l'únic que variant el sucre. 

INGREDIENTS

    - 3 ous
    - 200g de sucre morè
    - 1 iogurt natural o de llimona 
    - Si utilitzeu un iogurt natural, jo hi vaig afegir un sobre de sucre avainillat
    - 170g de farina fluixa
    - 100g d'oli de girasol
    - 1 sobre de llevat
    - 3 pomes Golden

PROCEDIMENT AMB THERMOMIX

1. Posem a escalfar el forn a 180ºC.
2. Posem els ous i el sucre al vas, programem 3 minuts, 37º, velocitat 3.
2. A continuació s'hi afegeix el iogurt, l'oli i remenem 15 segons a velocitat 3.
3. Finalment afegir la farina, un pessic de sal, el llevat i remenem 12 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem d'unir amb l'espàtula. 
4. Pelem les pomes i les tallem a làmines fines. 
5. Untem el motlle a utilitzar amb una mica de mantega, hi afegim una mica de la massa que cobreixi el fons, i hi posem una capa de pomes laminades. Ho tornem a cobrir amb una mica de massa, una altre de capa de pomes laminades i acabem d'afegir tota la massa. Acabem amb una capa de poma. 
6. Ho enfornem durant 25-30 minuts, comprovant amb un escuradents que estigui cuit.


I bon profit!!!!




2 comentaris:

  1. Ohh què bé la Thermomix!! jo encara no m'he animat a fer aquesta gran compra... sempre acabo optant per anar de viatge abans que comprar-la ;). Aquesta coca és de les meves preferides, amb sucre morè i poma és boníssima! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc les tenia totes a agafara-la però amb l'excusa que l'any que ve ja no serem dos sinó tres, vam pensar que ens seria de gran ajuda!! ;)

      Elimina