28 de maig 2014

MINI HAMBURGUESES

Uf!! Pensava que aquest mes no arribava a la proposta de "tapes" del Memòries d'una cuinera però ho he aconseguit! Fa unes setmanes la meva germana em va regalar un parell de llibres de cuina i un d'ells és tooooot de tapes (Pica Pica - Toni Monné), així que quan vaig llegir el repte d'aquest mes de cuinar tapes, ho vaig tenir clar: ja podia estrenar el llibre!!!




INGREDIENTS:

Pel panets: 700g de farina de força, 350g d'aigua tèbia, 25g de llevat fresc, 2 cullerades de sal, oli d'oliva i sèsam. També hi ha l'opció de comprar mini panets d'hamburgueses.

Per les mini hamburgueses d'espinacs: 125g d'espinacs, 100g de mató, formatge emmental ratllat, 1 ou, un pols de nou moscada, sal i pebre. 

Per les mini hamburgueses de pollastre: 250g de pollastre (cuixes desossades), 1 ou, pa ratllat, ceba fregida, escalivada, sal i pebre. 

Per acompanyar: enciam tallat ben petit, rodanxes de tomata, formatge i maionesa.

PROCEDIMENT:

Pels panets: es barreja el llevat fresc amb l'aigua tèbia, que quedi ben dissolt. Es fa un pilonet amb la farina i després un forat al mig, com si fos un volcà. En el centre s'hi posen tots els ingredients, la sal i l'aigua amb el llevat, i es barreja bé i s'amassen tots els ingredients durant uns 10 minuts. Es col·loca la massa en un bol i es deixa llevar fins que dobli el volum, entre mitja hora i una hora.  Després es torna a amassar la massa i en farem porcions d'uns 50g. S'intenta fer forma de bola i les aixafarem una mica, després les col·loquem sobre la safata de forn, coberta amb paper. Es deixaran reposar uns 10 minuts, es pinten amb oli, hi escampen sèsam per sobre i ja es poden coure, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 15-20 minuts. Es deixaran refredar. 


Per les mini hamburgueses d'espinacs: es couen els espinacs uns 2-3 minuts i es deixen escórrer perquè perdin part de l'aigua. En un bol s'hi barregen els espinacs tallats, un parell de cullerades de mató, l'ou, el formatge ratllat i ho salpebrem. Amb la massa obtinguda, en fem petites porcions, aproximadament de la mida dels panets.

Per les mini hamburgueses de pollastre: es trinxa el pollastre i es barreja amb l'ou batut, un parell de cullerades de pa ratllat i ho salpebrem. Dividim en dos bols i en una hi barregem la ceba fregida i a l'altre bol hi barregem l'escalivada. Igual que s'ha fet amb les d'espinacs, també en farem porcions de la mida dels panets i es col·locaran també a la safata del forn. 

Es posaran a coure les hamburgueses al forn, a 180ºC, durant 15-20 minuts. Després ja es podran muntar les mini hamburgueses. 

Per les mini hamburgueses d'espinacs: es tallen els panets i col·locarem l'enciam tallat, una rodanxa de tomata i la mini hamburguesa d'espinacs. 

Per les mini hamburgueses de pollastre amb ceba fregida: col·locarem enciam, maionesa i un tallet de  formatge, després l'hamburguesa.

Per les mini hamburgueses de pollastre amb escalivada: es tallen els panets i col·locarem l'enciam tallat i la mini hamburguesa d'escalivada. 

Podem assegurar les mini hamburgueses amb un pinxo. 


Bon profit!!!!!

8 comentaris:

  1. Se me hace la boca agua viendo tus fotos.
    Si me permites una sugerencia porque no quitas la verificación de comentarios son las letras esas raras que hay que escribir para poder dejarte un comentario y la mayoría de ocasiones no se entienden.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por el comentario y por la sugerencia! Pero la verificación de comentarios la puse porque recibía diariamente muchos correos spam... quizá dentro de un tiempo lo quito a ver si ya no estoy a las listas de correos....
      Y gracias por el premio! tengo que pensar con cual me quedo ;))

      Elimina
  2. Una participació genial!! i a més has fet tu els panets, quina artista!! no sabria amb quina de les tres opcions quedar-me, a quina més bona!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! no sóc massa fan del panets típics d'hamburgueses, per això vaig optar per fer-me'ls ;))

      Elimina
  3. Unes hamburgueses precioses, estan dient "menja'm! a casa meva això triomfaria molt! Una abraçada guapíssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. quin assortiment més bo Anna!!! moltes gràcies per participar al Memòries!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres!! Esperant la propera proposta!! ;)

      Elimina