8 d’oct. 2013

FLAM D'OU

Una recepta de sempre, ben fàcil i resultant!!! És el flam que sempre ha fet la meva mare, i tot i posar els ingredients tal qual els posa ella, mai em queda tan bo com el seu. Amb això no vull pas dir que el meu no sigui bo :), sinó que si aquest és bo, el seu és molt i molt bo!


INGREDIENTS:

    - 0,5L de llet
    - 4 ous (2 sencers i 2 només el rovell)
    - 4-5 cullerades soperes de sucre
    - Sucre cremat

Posarem a escalfar la llet i ho retirarem del foc just abans que arrenqui a bullir. Mentrestant, en un bol, batre els 2 ous sencers, els 2 rovells i el sucre. Afegirem la llet calenta sense deixar de remenar.
Agafarem el motlle que utilitzarem i pintarem la base amb el sucre cremat, tot seguit l'omplirem de la barreja de llet, ous i sucre utilitzant un colador. Amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, courem el flam al bany maria (amb el motlle dins una safata mig plena d'aigua i com a detall, col·locar a l'aigua un parell de closques d'ou). Ho deixarem coure uns 45 minuts aproximadament, comprovant amb l'escuradents, i després ho deixarem refredar primer a temperatura ambient i finalment a la nevera.
I llest per menjar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada