21 d’ag. 2013

FOCACCIA (II)

Fa uns mesos ja vaig fer una focaccia i com que va quedar tan bona, tenia ganes de repetir però amb alguna recepta nova per provar com quedava. La primera la podeu trobar si seguiu aquest enllaç (Focaccia). Aquesta que us explico avui la vaig treure de la revista del "Cocina Lecturas" i el resultat és bo però em va agradar molt més la primera. Aquesta és més tipus coca de pa, més densa, però més ràpida de fer que l'altre. 


INGREDIENTS:

    - 500g de farina de força
    - 25g de llevat fresc (pastilla)
    - 250ml d'aigua tèbia
    - 8 cullerades d'oli d'oliva
    - Romaní sec
    - Sal
    - Tomates Cherry i olives verdes.

Primer de tot desfem el llevat amb l'aigua tèbia. En un bol hi col·loquem la farina, la sal, 6 cullerades d'oli d'oliva i l'aigua amb el llevat. Ho barregem bé i ho anem amassant fins que la barreja no quedi enganxada a les parets del bol, o si ho feu sobre el marbre (com és el meu cas), doncs que es pugui treballar bé. Torneu a col·locar la massa a dins el bol, ho tapeu amb un drap i ho deixeu reposar durant 1 hora per tal que llevi. Notareu que augmenta de volum. 
Passat aquest temps, esteneu la massa a sobre la safata de forn ben estirada i deixeu-la reposar durant 20 minuts més. Poseu a escalfar el forn a 220ºC.
Abans d'enfornar, marqueu forats a la massa amb l'ajuda dels dits i ho condimenteu amb el romaní sec. Només amb això ja seria prou bona però també hi podeu afegir altres ingredients, com tomates Cherry i olives verdes. 
Un cop amb tots els ingredients, ja ho podeu enfornar a 220ºC durant 20-30 minuts. 
Ho deixeu reposar una miqueta però no gaire perquè acabat de sortir del forn està deliciosa!!! Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada