28 de jul. 2013

CAPRITXETS DE PASTA DE FULL

Aquestes pastes de full ens les van ensenyar a fer a classes de cuina (en el Mercat de Salt, amb el pastisser Lluís Blanch), i des de llavors, que d'això ja fa uns quants mesos, estaven a la llista de pendents per fer. 
Primer em semblava molta feina, principalment perquè havia de fer la crema pastissera i no n'havia fet mai. Però un cop he tingut feta la crema, i he vist que no és tan complicat i que de gust era realment bona, la resta ja ha anat bastant ràpid.




INGREDIENTS:

    - 1 làmina de pasta de full
    - Cabell d'àngel (Mercadona) 
   - Per decorar: nous, cireres en conserva, ametlla crocant, fideus de xocolata, perles de colors i coco ratllat.
    - Crema pastissera: 500ml de llet, 125g de sucre, 4 rovells d'ou, 40g de "Maizena", la pell d'una llimona i 1 branca de canyella. 


Preparació de la crema pastissera: reservarem un got de llet i la resta la posem en un cassó juntament amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella i ho farem bullir. Un cop arrenqui el bull, ho apartem i ho deixem reposar. En un bol a part, barregem bé els rovells d'ou, la farina i la resta de la llet; ho barrejarem bé fins que formi una bona escuma.
Colem la llet en un cassó a part i hi anem afegint la barreja de rovells, farina i llet (també havent-ho colat). Ho anem afegint a la llet sense deixar de remenar per evitar que qualli, i ho tornem a posar a foc mig sense deixar de remenar. S'ha de deixar coure fins que espesseixi, que serà just abans no arrenqui un altre cop a bullir. Ho retirarem del foc i ho deixarem refredar.
Per fer les pastes, estendrem la làmina de pasta de full i en farem tires d'uns 3cm de gruix. Amb una forquilla punxarem tot el mig de la tira (per evitar que s'infli la massa), i hi posarem una línia de crema. Posarem una mica de sucre per tota la tira i ho enfornarem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 10-15 minuts aproximadament. En d'altres tires, hi posarem una línia de cabell d'àngel i també ho enfornarem. 
Amb les tires ja cuites, les tallem a trossos formant les pastes individuals. 

A les pastes amb cabell d'àngel, en unes quantes hi col·locarem mitja cirera i a la resta, hi posarem ametlla crocant.
A les pastes amb crema, hi posarem una mica més de crema pastissera (amb l'ajuda d'una mànega pastissera) i les decorarem unes amb coco ratllat, altres amb fideus de xocolata, altres amb perles de color i les altres amb nous. 

I ja estaran llestes per menjar tot acompanyant un bon cafè! Bon profit!!




2 comentaris:

  1. Què rebonics que t'han quedat!!! Presentació...insuperable!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Semblen complicats però no ho són gens!!
      Rcords!

      Elimina