19 d’ag. 2012

PASTES DE FULL VARIADES II

Avui he tornat a provar les pastes de full variades per acompanyar el cafè de després de dinar, i el resultat ha estat millor que el de la primera vegada (http://xicuina.blogspot.com.es/2012/07/pastes-de-full-variades.html), crec jo:


INGREDIENTS (per una safata com la de la foto) :

    - 2 làmines de pasta de full (Mercadona)
    - Nutella
    - Cabell d'àngel (Mercadona)
    - Crema pastissera (crema catalana Royal)
    - 1 poma Golden
    - 1 ou
Per decorar: fideus de xocolata, ametlla laminada, ametlla trossejada, melmelada de préssec i sucre glaç.

Pastes de Nutella: tallem la massa de full en tires d'uns 6-7cm d'amplada. Omplim, pel llarg, una de les tires amb nutella, aproximadament amb un gruix com el del dit petit. Després tanquem la tira formant una canya llarga i comprovem que estigui ben segellat perquè al coure's no sobresurti la xocolata. En aquest cas jo he fet dues tires de nutella per tenir-ne més quantitat. Ho pintem amb l'ou i ho reservem. La decoració es posarà després d'enfornar-ho. 

Pastes de cabell d'àngel: farcim també una tira amb cabell d'àngel, també amb poca quantitat, i ho tanquem ben segellat. Ho pintem amb ou i ho decorem amb ametlla laminada. Ho reservem.

Pastes de crema i poma: tenia una làmina de full rodona i com que no sabia com utilitzar-la, he decidit fer pastes rodones amb l'ajuda d'un motlle cilíndric d'uns 5cm. Els costats els he doblat per aconseguir una mica més de gruix per evitar que sobresurti la crema al enfornar-ho. En el centre col·locarem una capa de crema pastissera i a sobre d'aquesta hi posarem talls de poma petits i laminats. Pintarem els costat amb ou i ho reservem. 
Pastes de crema: amb una tira també de 6-7cm, l'omplim de crema pastissera (tampoc sense posar-n'hi massa) i ho tanquem, que quedi ben segellat perquè sinó la crema també surt. Ho pintem amb ou i a sobre per decorar hi posarem ametlla triturada (així es pot diferenciar de les pastes de cabell d'àngel). 
Un cop tenim totes les tires preparades, ho enfornem a 180ºC durant uns 10-15 minuts, amb el forn prèviament escalfat. Ho retirem i ho deixem refredar uns 5 minuts, després tallem les pastes per fer pastes individuals. 
Les pastes de Nutella es decoren amb els fideus de xocolata, però per aconseguir que us quedin enganxats haureu d'untar una mica la part de dalt amb mantega. Les pastes de crema i poma es pinten amb melmelada. 
I finalment, quan ja estiguin fredes, es poden decorar amb sucre glaç. 

Les millors: les de Nutella...


3 comentaris:

  1. Ei! Les faré dissabte! A veure si semblen de pastisseria com aquestes teves!! Però tinc el dubte de sempre... el forn de dalt o de baix???
    Nuri

    ResponElimina
  2. Les tirar de nutela les talles a trossets cuan ja es cuit?

    ResponElimina