17 d’abr. 2013

PASTÍS BRISÉE DE POMA i 1 ANY DEL XICUINA!!

Doncs si, el dilluns va ser el 1er (espero que en vinguin molts d'altres) aniversari del blog! Quan vaig començar ara fa un any amb tot aquest tema, em pensava que no duraria gaire o que potser me'n cansaria i no seria gaire constant... però us haig de dir que això enganxa!! I en gran part és gràcies a tots els que sovint o esporàdicament m'aneu seguint i veure com el nombre de visites va pujant cada dia és molt gratificant!
I per celebrar el petit aniversari vaig decidir fer aquest pastís de poma que el vaig aprendre a classe de cuina (amb Mª Lluïsa Torrent i Carme Vilaró), que espero que us agradi tant com a mi!!! 


INGREDIENTS:

    - 5 pomes Golden (3 tallades a daus petits i 2 tallades a làmines)
    - 200cc de nata per muntar
    - 100g de sucre
    - 3 ous
    - el suc de mitja llimona 
    - 1 làmina de pasta brisa
    - Una mica de sucre i de suc de llimona per la capa de sobre
    - Melmelada de préssec (per pintar)

Posar a escalfar el forn a 170ºC. En un bol s'hi baten els ous juntament amb la nata i el sucre. Pelem 3 pomes i les tallem a daus ben petits, i els banyem amb el suc de mitja llimona per evitar que s'oxidi la poma. Jo vaig voler posar el suc de tota una llimona i va quedar massa àcid, així que us recomano que sigui mitja llimona. Afegim les pomes i el suc a la barreja anterior i ho barregem bé.
Folrem un motlle (que sigui d'aquests desmuntables o d'alumini) amb la làmina de pasta brisa i hi aboquem la barreja d'ou, sucre, nata, llimona i pomes. Ho deixem coure durant 20 minuts. Mentrestant, anirem tallant les dues pomes restants en làmines fines. Traiem el pastís del forn i col·loquem les làmines de poma a sobre, fent cercles i que quedin superposades. Ho ruixem amb suc de llimona i amb una mica de sucre i ho tornem a coure durant 20 minuts més. Després comproveu si està cuit amb l'ajuda d'un escuradents, i si és necessari deixeu-ho coure durant més estona. 
En un cassó, escalfem una mica de melmelada i quan ja estigui líquid, el reservem per pintar el pastís quan s'hagi refredat una mica. 


I bon profit!!!


4 comentaris: