20 de maig 2015

AMANIDA ALEMANA

Aquest mes, a la convocatòria de Destapant Cassoles del blog al plat, hem remenat i xafardejat pel blog de Cuinant a Canet..., un blog que desconeixia i que com sempre que en descobreixo de nous, m'ha encantat!!

Aquesta amanida feia temps que la volia provar i em vaig decidir quan la vaig veure en aquest blog. Amanida ideal pels dies de calor que ens vindran. 


INGREDIENTS:

    - 1 patata gran o un parell de mitjanes 
    - 2-3 frankfurts 
    - Un grapat de cogombrets envinagrats
    - Maionesa
    - Mostassa
    - Oli, sal i pebre

Primer de tot posarem a coure les patates durant 15-20 minuts, segons la varietat. Ha de quedar al punt, no massa feta perquè sinó se us desferà en el moment de tallar-la. Un cop feta, la deixem refredar i la tallem a daus irregulars. 

Mentre es refreda, podem anar fent els frankfurts, que també tallarem a rodanxes, i els cogombrets també els tallarem a rodanxes petites. 

A banda, prepareu en un bol la barreja de tres-quatre cullerades de maionesa amb una de mostassa (pel meu gust), ho salpebreu i ho reserveu. 

Per preparar l'amanida, col·locarem en un bol la patata tallada a daus i hi afegirem el frankfurt i els cogombrets. Finalment hi afegim la barreja de maionesa i mostassa. 

Normalment també s'hi afegeix ceba però a mi no m'agrada gens!!!! Així que va a gustos de cadascú :)


Ja veieu que és ben simple i es pot tenir preparat amb antelació!    

13 de maig 2015

ARRÒS TRES DELÍCIES

Aquests dies estic mandrosa, tenim uns dies de vacances i estem ben aplatanats!! Amb aquesta calor, que costa posar-te a la cuina, i que hem estat uns dies fora, doncs no estic gaire activa, però dilluns toca tornar a la feina i més val començar-se a activar una mica que sinó encara costarà més tornar-hi!!

En fi, avui hem dinat aquest arròs que feia molt de temps que no menjava, i les últimes vegades eren d'aquests preparats... així que res a comparar!! M'ha agradat molt i he retrobat una idea per sumar a la llista de plats per portar per dinar a la feina, és a dir, per dinar de tupper. 


El significat del "tres delícies" no us el sabria pas dir, perquè en són més de tres, però tampoc tenia un altre nom per aquest arròs! I això si, adaptat als meus gustos ;)

INGREDIENTS (per dues racions generoses)

    - Arròs allargat (jo ho faig a ull, quatre grapats per dues racions)
    - Daus de pernil dolç
    - 2 pastanagues
    - un grapat de mongetes (si us hi agraden els pèsols dons es substitueix)
    - 1 ou
    - Gambes petites
    - Aigua, oli i sal

És un plat fàcil però una mica entretingut de fer. Som-hi!

Posem dos cassoles amb aigua a bullir, una serà per fer l'arròs i l'altre per fer-hi la pastanaga i la mongeta. Mentre s'escalfa l'aigua, pelarem i tallarem a daus petits la pastanaga i la mongeta també a talls petits, així la cocció és més ràpida. Ho afegim a l'aigua quan aquesta arrenqui al bull i ho deixem fer 15 minuts. També haurem posat a fer l'arròs. 

Mentre es va coent aquestes dues parts, farem una truita d'un ou en una paella. La truita s'ha de fer de tal manera que quedi ben fineta, sense plegar-la. La reservem. 

A la mateixa paella hi posarem a fer les gambes petites. Un cop fetes les reservem. 

En aquest punt ja tindrem fetes les verdures i l'arròs, que haurem escorregut i passat per aigua freda per aturar-ne la cocció. 

A la paella a on hem saltejat les gambes, ho posem a foc alt i hi saltegem la pastanaga, la mongeta i el pernil. S'ha de fer a foc alt perquè es saltegi ràpid i quedi tendre per dins. A continuació ja hi podem afegir l'arròs, ho saltegem tot i finalment hi afegim les gambes i la truita, que haurem tallat a tires petites. 


I a menjar!!! Boníssim!!


5 de maig 2015

TORRADES AMB DAUS DE TOMATA I FORMATGE (BRUSCHETTA)

Aquesta recepta l'he anat veient en molts blogs i en moltes versions, i jo ja l'he provat vàries vegades també en diferents variants...  m'encanta!! La tomata, qualsevol varietat, i el formatge, de tots els tipus, són els ingredients que potser més m'agraden del món i em sembla que em seria fàcil viure únicament amb ells, en menjaria per dinar i sopar i seria ben feliç!!

Aquest plat es coneix com a la "bruschetta", un aperitiu típic italià que consisteix en llesques de pa torrades i untades principalment amb oli d'oliva, all i sal; després s'hi afegeix els acompanyants com la tomata i el formatge que seria el més típic i a partir d'aquí el que més agradi. 

Jo l'anomeno "torrades" perquè com que en faig la meva versió, bàsicament sense all a la torrada, doncs prefereixo no posar el seu nom original. 


És un plat que es pot servir tant com a aperitiu (com vaig fer un dia), en racions petites, com en torrades grans i et soluciona un sopar, ben fresquet i deliciós!!



INGREDIENTS (per 2-3 torrades):

    - 2 tomates (en aquest cas, la varietat Raf)
    - Formatge manxec d'ovella
    - Olives negres (tipu olives mortes)
    - Oli d'oliva verge extra
    - Alfàbrega (seca o fresca)
    - All
    - Sal i pebre
    - Pa de pagès per les torrades


Primer de tot prepararem la barreja que anirà sobre la torrada per tal de deixar-la reposar amb els condiments (amb mitja horeta d'antelació és suficient). 

Tallarem la tomata i el formatge a daus petits i els col·locarem en un bol. Les olives negres també les partirem i les afegirem. En un bol a part, prepararem la barreja de mig got d'oli d'oliva, ho salpebrem, hi afegirem les fulles d'alfàbrega, seques o fresques, i un parell de dents d'all trossejats. Ho barrejarem bé i ho abocarem al bol a on hi tenim la tomata, el formatge i les olives. Ho remenem bé perquè quedi tot impregnat de l'oli i ho deixem reposar a la nevera.

En el moment de servir, es preparen les torrades i si us hi agrada és poden sucar amb all (jo aquest pas me'l salto). Després només falta repartir la barreja de tomata, formatge i olives sobre les torrades i a disfrutar d'un bon antipasto italià!!