28 de juny 2012

PASTES SALADES


Va ser descobrir aquestes pastes i passar a ser un clàssic a gairebé tots els àpats amb colla. Èxit assegurat.


INGREDIENTS:

    - 1 làmina de pasta de full (utilitzo la del Mercadona)
    - 1 ou
    - Pernil dolç, formatge brie, frankfurts prims, tonyina, sobrassada, etc.

Estenem la làmina en una zona a on tinguem espai per treballar. Pel llarg, tallem tires suficientment amples perquè hi col·loquem l'ingredient a omplir a cada tira. Normalment, amb la massa que faig servir, puc fer de quatre a cinc tires. Omplim cada tira amb els ingredients que més ens agradin (pernil i formatge, tonyina, sobrassada, xoriç, etc.) i llavors, amb els dits, tanquem les tires i fem napolitanes petites. En una safata apte pel forn, hi posem paper vegetal i hi col·loquem les pastes, les pintem amb la clara d'ou i les enfornem a 180ºC, prèviament escalfat. Les deixem coure de 10 a 15 minuts, fins que veiem que agafen color, i ja les podem treure i deixar reposar.
A mi em solen sortir unes 40 pastes salades per làmina.

26 de juny 2012

COCA DE PINYA CARAMELITZADA

Aquesta coca la vaig veure al blog de ditifet-cuina.blogspot.com i em va entrar tant per la vista que vaig decidir provar-la. El resultat és boníssim sense exagerar: la pinya hi dóna un gust fresc i la coca queda ben esponjosa. 


INGREDIENTS:

    - 4 ó 5 ous (segons mida d'aquests)
    - 1 tassa gran de sucre (aproximadament 180g)
    - 1 tassa gran de farina (aproximadament 120g)
    - 1/2 tassa d'oli de gira-sol
    - 1 sobre Royal
    - 7 rodanxes de pinya en el seu suc (escorregudes)
    - Caramel líquid

Separem les clares dels rovells i batem les clares a punt de neu. Reservem a part. Batem els rovells i hi afegim el sucre, la farina tamisada, el sobre Royal i l'oli, tot barrejant bé abans d'afegir cada ingredient. Per últim, hi aboquem les clares i ho barregem lentament per no desmuntar-les. 
 
Pintem la base del motlle a utilitzar amb caramel líquid, a sobre hi col·loquem les rodanxes de pinya i finalment hi afegim la barreja. Ho deixem coure al forn a 180ºC, prèviament escalfat, durant 25-30 minuts (comprovem amb l'escuradents).


18 de juny 2012

CRESTES DE TONYINA


INGREDIENTS:

    - 1 paquet de crestes "La Cocinera"
    - 1 ceba petita
    - 1 tomata madur
    - 2 llaunes de tonyina
    - 2 ous
    - 1 pebrot vermell petit (o pebrots del piquillo i així ja no cal escalivar)

Primer de tot escalivem el pebrot, el deixem refredar, se li treu la pell i el reservem. També posarem a bullir un ou, el deixarem refredar, el pelarem i el reservem. 
Tallem la ceba en trossos ben petits i l'enrossim en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui al punt hi afegim la tomata ratllada, sal i una mica de sucre i ho deixem sofregir. Mentrestant en un bol hi triturem el pebrot, l'ou dur i les dues llaunes de tonyina. Després hi afegim el sofregit, ho barregem tot, i ja podem omplir les crestes amb l'ajuda d'una cullera. Amb una forquilla podem segellar les crestes perquè quedin més ben tancades. Finalment les pintem amb ou, les col·loquem en una safata i les deixem coure al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 10-15 minuts.
Amb aquesta quantitat d'ingredients em van sortir 12 crestes ben farcides.

16 de juny 2012

BOTIFARRA AMB PERES

Aquesta recepta la vaig descobrir ja fa un temps en el blog de cuina de la Dolorss (http://blogdecuina.blogspot.com.es) i des de llavors que forma part de la meva llista de receptes per convidats, i també per nosaltres si no hi ha convidats... És diferent i realment el contrast de la pera amb la botifarra és sorprenent.


INGREDIENTS (2 persones):

    - 3 botifarres (jo sempre utilitzo les picants)
    - 3 peres "Ercolini"
    - 1 ceba mitjana
    - 2 cullerades (de postres) de sucre
    - Moscatell
    - Oli i sal

Escalfem un raig d'oli en una paella i hi coem les botifarres. Les apartem i en el mateix oli hi deixem enrossir la ceba que haurem tallat a juliana. Tallem les peres a quarts, ho afegim a la ceba quan aquesta ja estigui una mica enrossida, i ho salem. Baixem el foc, ho tapem i ho deixem coure uns 10 minuts, tot remenant sovint. 
 
Després hi afegim les dues cullerades de sucre, ben escampat, i ho banyem amb un raig de moscatell generós. Ho deixem coure durant uns minuts més i ja hi podem tornar a col·locar les botifarres (és més manejable si les partiu per la meitat). Ho deixem coure uns minuts més i ja estarà llest per menjar. 
 
És més bo si es deixa reposar una mica.

4 de juny 2012

PASTÍS D' ESCALIVADA





INGREDIENTS:

    - 1 albergínia escalivada
    - 2 pebrots escalivats
    - 3 ous
    - 200ml de crema de llet
    - Mantega
    - Sal, pebre i nou moscada

Escalivem els pebrots i l'albergínia untant-los amb oli i col·locant-los al forn a 180ºC. Els anem girant fins que exteriorment quedin amb la pell ennegrida i ja tindrem l'escalivada preparada. L'escalivada és millor preparar-la el dia anterior perquè, deixant-la reposar en un colador, permetem que perdi bastant el líquid que té. Un cop s'hagi refredat, traurem la pell i les llavors.
 
Pel pastís, triturarem els pebrots i l'albergínia escalivada juntament amb els ous i una mica de sal, pebre i nou moscada. Afegirem la crema de llet i ho barregem tot. 
 
Untarem un recipient amb mantega i l'omplirem de la barreja. Ho deixarem coure al forn al bany maria, prèviament escalfat a 180ºC, durant 45 minuts. Comprovar la cocció amb l'escuradents.
 
A mi m'agrada acompanya-ho d'una torrada i amb unes quantes anxoves!

1 de juny 2012

PASTA DE FULL AMB CABELL D'ÀNGEL

Aquest postre el vaig descobrir a través d'una amiga. És fàcil de preparar, ràpid, econòmic i el resultat, sense exagerar, és boníssim. És una bona opció en el cas de voler portar postres en algun àpat.

INGREDIENTS:
 
    -1 làmina de pasta de full (utilitzo la del Mercadona que és rectangular)
    - Cabell d'àngel (es pot comprar en els supermercats)
    - Ametlla laminada
    - Clara d'ou
    - Sucre glaç

Escalfem el forn a 180ºC. Estenem la làmina de pasta de full sobre la safata del forn, aprofitant el paper vegetal que normalment ja porten les masses al comprar-les, i en fem dues parts iguals pel llarg. Amb una cullera fem una capa de cabell d'àngel en una de les parts (recomano fer-la fina perquè sinó embafa molt) i després ho tapem amb l'altre part de la massa. Enganxem tot el contorn de la massa pressionant amb els dits per tal que no s'obri al coure's i pintem la part de dalt amb la clara d'ou. Cobrim per sobre amb ametlla laminada i ja ho podem posar al forn. Normalment amb 10-15 minuts ja està llest. Ho deixem refredar i ho cobrim amb sucre glaç.